fbpx

Korisničke stranice FAQ

Vaše usluge možete vidjeti klikom na “Projekti i usluge” poveznicu na početnoj stranici naših korisničkih stranica.

Vaše račune i ponude možete vidjeti klikom na “Računi i ponude” poveznicu na početnoj stranici naših korisničkih stranica.

Neplaćene ponude i računi će biti navedeni u “Računi i ponude” sekciji.

Račune možete preuzeti klikom na gumb za preuzimanje pokraj gumba za plaćanje.

U korisničkim stranicama primjetit ćete dvije vrste računa.

Ponuda – ovo je ponuda za vašu narudžbu pomoću koje možete platiti kako biste naručili uslugu.

Račun – ukoliko ste postpaid korisnik, Vaše usluge ćete plaćati putem računa. Ukoliko ste prepaid korisnik, nakon što zaprimimo uplatu po ponudi napravit ćemo za Vas račun.

Klikom na Vrsta gumb možete posložiti račune po vrsti.

Opcijama plaćanja možete pristupiti klikom na gumb za plaćanje.

Nakon što ste kliknuli navedeni gumb, otvorit će Vam se stranica sa detaljima ponude, uključujući i 2-d barkod kojeg možete koristiti za skeniranje uplatnice (ukoliko koristite mobilno bankarstvo), popis usluga, te opcija plaćanja putem PayPala.

Na Engleski jezik možete prebaciti klikom na “ENGLISH” u gornjem desnom kutu sučelja. Ukoliko je sučelje već na Engleskom i želite prebaciti na Hrvatski jezik, kliknite na “HRVATSKI“.

Također, promijenu možete napraviti i putem Korisnički profil > Osobne informacije.

Vaše osobne podatke poput imena i prezimena, email adrese, lozinke itd. možete izmijeniti klikom na “Korisnički profilpoveznicu na početnoj stranici naših korisničkih stranica.

Vašu email adresu možete izmijeniti klikom na poveznicu  “Promjena email adrese” u korisničkom profilu.
Nakon što unesete svoju novu email adresu i kliknete gumb “Snimi”, promjenu ćete trebati potvrditi i klikom na poveznicu u emailu.

Vašu lozinku možete izmijeniti klikom na poveznicu  “Promjena lozinke” u korisničkom profilu.
Potrebno je unijeti staru lozinku te novu lozinku dvaput. Nakon što kliknete gumb “Snimi”, promjenu ćete trebati potvrditi i klikom na poveznicu u emailu.

Za postavljanje potvrde u dva koraka potrebno je kliknuti na Two-factor autentikacija poveznicu u korisničkom profilu. Za podešavanje two-factor autentikacije potrebno je koristiti aplikaciju za TOTP autentikaciju (FreeOTP or Google Authenticator). Nakon što ste preuzeli aplikaciju, potrebno je skenirati QR kod u korisničkim stranicama kako bi je povezali sa Vašim korisničkim profilom.

Određeni korisnici mogu biti administratori na više projekata, a tvrtke mogu imati više korisnika, te smo zbog toga uveli Organizacije.

Organizacije omogućuju da se korisnici mogu dodijeliti u više različitih tvrtki, a tvrtkama također omogućuje da različiti korisnici administriraju račun. Vlasnik korisničkog računa svojoj organizaciji može dodijeliti dvije različite vrste kontakata:

Tehnički kontakt – ovom će se kontaktu omogućiti komunikacija sa Sysbee administratorima u vezi s tehničkim aspektom usluga / projekta.

Kontakt za naplatu – ovaj će kontakt primati obavijesti vezane uz plaćanja (račune, podsjetnike itd.) te obavijesti o isteku usluga.


Imate dodatnih pitanja ili komentara?

Ukoliko imate ikakvih dodatnih pitanja ili biste nam htjeli poslati povratne informacije vezano za korisničke stranice, slobodno nam se obratite.